Menu

Få nem, hurtig og sikker adgang til NemID på din mobil med NemID nøgleapp erhverv

NemID nøgleapp Erhverv er et supplement til dit eksisterende NemID nøglekort, som du kan bruge både på din smartphone og tablet.

Appen, der fungerer med en firecifret kode eller fingeraftryksgenkendelse, giver dig adgang til Online Banking.

Du kan på nuværende tidspunkt kun bruge NemID nøgleapp erhverv til at logge på Online Banking. NemID Nøgleapp Erhverv understøtter endnu ikke øvrige, offentlige sider, som fx skat.dk.

Vær opmærksom på, at du kun kan installere én NemID nøgleapp erhverv, som er knyttet op på ét nøglekort, på hver mobil enhed. Du kan dog sagtens have installeret NemID nøgleapp (privat) på samme enhed som en NemID nøgleapp erhverv.

Du kan hente den NemID nøgleapp Erhverv i Appstore eller GooglePlay

Du kan læse mere om dine nye muligheder med NemID nøgleapp på nemid.nu

Nye EU-regler gør det mere sikkert for dig at handle på nettet.

Når du handler på nettet, skal du fremover bruge NemID eller en kode, du selv opretter, når du skal godkende dine betalinger med kort. Det skyldes nye EU-sikkerhedskrav, som hedder PSD2.

Brug NemID nøgleappen – papkortet udgår for onlinekøb

Vi anbefaler, at du bruger NemID nøgleapp Erhverv – så slipper du nemlig for både at oprette og huske endnu en kode. Du skal være opmærksom på, at du fra 28. december 2020 ikke længere kan bruge NemID-nøglekortet (papkortet) til at godkende dine kortbetalinger på nettet.

Dine rettigheder, når du betaler i EU

Nye regler for betaling i EU betyder, at du nu kan foretage betalinger i næsten hele Europa (EU, Island, Liechtenstein og Norge) lige så enkelt og sikkert som i Danmark.

Forhandlere må ikke længere opkræve tillægsgebyr ved betaling med et kort, der er udstedt i EU, og reglerne dækker alle former for elektronisk betaling, kreditoverførsel, direkte debitering, kortbetaling, mv.

Læs mere om dine rettigheder, når du betaler i EU i folderen her.

Ønsker du ikke at bruge NemID-appen?

Hvis du efter udgangen af december ikke ønsker at bruge NemID nøgleapp Erhverv til at godkende handler på nettet, kan du på denne side (Åbner i et nyt vindue) oprette en kode til dit betalingskort og godkende med dit NemID-nøglekort.

Så kan du handle på nettet ved at bruge din personlige kode samt en engangskode, du får sendt på sms, hver gang du handler. Når kortet skal fornyes eller udskiftes, skal du tilmelde det nye kort, hvis du stadig ikke ønsker at godkende med NemID-appen.

Bemærk at du skal bruge Nemid til at godkende aftaler fra Fælleskassen i netbank erhverv

EU-sikkerhedskravene er indført for at mindske risikoen for, at dine kortoplysninger bliver misbrugt, når du handler på nettet.

Mastercard, Visa og Dankort tilbyder løsninger til sikker nethandel. Løsningerne hedder ”Mastercard Identity Check”, ”Visa Secure” og ”Dankort Secured by Nets”, og det er dem, du vil støde på, når du handler i webbutikkerne. Webbutikkerne vil guide dig igennem din betaling som sædvanlig.

Hver gang du handler i en butik på nettet, der anvender sikkerhedskoder for Dankort, Visa/Dankort eller MasterCard, vil du modtage en sms med en engangskode.

Koden bruger du til at bekræfte betalingen med.