Menu
SMÅ PROJEKTER
MED STOR VÆRDI - FOR MANGE

Siden 2015 har Fællespuljen delt næsten 500.000 kr. ud til projekter der tænker lokalt, socialt, grønt eller ansvarligt. Det er den slags initiativer Fælleskassen både vil hylde og støtte via Fællespuljen. Formålet med puljen er, at gøre det nemmere, at virkeliggøre visionære, grønne og sociale projekter inden for områder, som vedvarende energi, økologi og bæredygtig produktion.
 
I år går donationerne til:
 
Red Barnet City, der driver sociale aktiviteter i Akacieparken og Nordvest-kvarteret. Donationen går til deres familieklub, der gør en forskel for udsatte børn og deres familier via en række aktiviteter og oplevelser.
 
Den Tredje Sektor udbreder viden om den socialøkonomiske sektor. Alt for mange kender alt for lidt til det arbejde socialøkonomiske virksomheder, NGO’er, kooperativer, tværsektorielle samarbejder og Non-profitvirksomheder gør. Det vil en Podcast-serie kaldet ”Den Tredje Sektor” lave om på.
 
Ishtar – de etniske rødstrømper er en socialøkonomisk virksomhed, der giver kvinder med rødder i mellemøstlige lande jobtræning og mulighed for praktik, så de kan udsluses på arbejdsmarkedet. Via arbejdet i et folkekøkken og cateringvirksomhed, får de erfaring og mod på at komme i arbejde. Donationen støtter anlæggelsen af en nyttehave.
 
Nordic Impact Business Summit samler en række ildsjæle fra det nordiske økosystem indenfor bæredygtige erhverv til en konference med: iværksættere, investorer, långivere, forretningsudviklere m.fl. som forstår, at kombinere en god effekt på verden med en god forretning. Donationen går til udgivelsen af nordens første markedsrapport om de bæredygtige virksomheder, deres positive effekt på verden og udvikling i markedet.
 
Mino Danmark er en almennyttig forening, der arbejder for et samfund med engagerede og ligestillede minoritetsborgere. Donationen vil gøre det muligt at lave en række film-podcasts, hvor unge fortæller deres historier om at gøre op med Social Kontrol og deres egne oplevelser med de problemer, der er knyttet til at vokse op i vores samfund.
 
Fair Danmark vil lave en oplysningskampagne rettet mod danske virksomheder, med fokus på FN’s Globale Bæredygtigeds Mål (SDG), for bedre genbrug af virksomhedernes afskrevne it-udstyr til gavn for gymnasiestuderende i Malawi. Donationen vil hjælpe Fair Danmark med at engagere virksomheder og organisationer i en mere grøn og ansvarlig retning.
 
Derudover er der også givet en mindre donation til Kirkens Korshærs herberg i Fuglekvarteret. Alt sammen projekter Fællespuljen hjælper med, at vise deres værd.
 
Læs mere om tidligere projekter der har vist deres værd med hjælp fra Fællespuljen på www.faellespuljen.dk


Fælleskassen

Bernhard Bangs Allé 27
2000 Frederiksberg
tlf: 35 39 45 40
e-mail: faelleskassen@faelleskassen.dk
CVR: 69556728

Vil du vide mere

Tag en snak med din rådgiver om hvordan vi bedst kan hjælpe dig!